5 Tips om je productiviteit te verbeteren

Iedereen heeft wel eens een dag waar het allemaal even wat minder lukt dan normaal, waar de productiviteit niet optimaal is. In dit artikel ga ik je 5 tips geven die helpen om een stabiele productieve werkdag aan te houden.

Tip 1: Je werkplek

Je werkplek is een belangrijk onderdeel voor je productiviteit, een georganiseerde nette werkplek verhoogt de productiviteit. Dit omdat je onbewust beïnvloed wordt door de netheid om je heen waardoor je, je beter houdt aan de taken die je hebt. Daarop wordt weer gezegd dat een ongeorganiseerde chaotische werkplek de creativiteit beïnvloed. Wees dus niet bang dat je, je werkplek altijd super georganiseerd moet houden. Zeker als je wat creatiever ingesteld bent.

ku-xlarge

 

Tip 2: Time out

Je kunt je maar voor een bepaalde tijd 100% concentreren op een bepaalde taak, het menselijk brein heeft nou eenmaal rust nodig tussendoor. Dit is totaal niet erg en helpt je vaak om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Neem korte pauzes tussen het werken door om jezelf te stimuleren en geconcentreerd te houden. Ik heb het over bijvoorbeeld een koffiepauze van 10-15 minuten, misschien een blokje wandelen, alles kan zolang het maar voor je werkt. Door pauzes aan te houden heb je meer energie tussendoor, ervaar je minder stress en zul je je creatiever en enthousiaster voelen dan normaal, probeer het eens!

New-Year-s-Eve-clock-striking-midnight-jpg

 

Tip 3: Eigen verantwoordelijkheid

Stimuleer eigen verantwoordelijkheden op het werk. Dit geeft je meer enthousiasme en veel meer eigen inbreng om je ideeën en ingevingen eens naar buiten te laten komen. Natuurlijk heb je dit niet altijd onder controle in de zin van dat je baas of manager het moet toestaan maar over het algemeen verhoogd dit je productiviteit enorm. Je voelt je namelijk echt verantwoordelijk voor een taak en hierdoor veel meer betrokken.

Closeup portrait of happy business group

 

Tip 4: Planning

Vooral wanneer je het erg druk hebt is een goede planning essentieel om productief te zijn. Dit voorkomt namelijk dat je tijdens het werken aan een taak, je al druk maakt over taken die nog gedaan moeten worden. Je houdt het voor jezelf dus georganiseerd en rustig. Dit leidt er dan weer toe dat je geconcentreerd en enthousiast blijft, doordat je een duidelijk overzicht hebt van je dag en je minder stress ervaart om de dingen die je nog doen moet. Je kunt dit goed combineren met je agenda.

iPad_Meals

 

Tip 5: Sta vroeg op

Vroeg in de ochtend ben je vaak het meest productief en krijg je het meest gedaan. Dit verschilt natuurlijk per persoon en er zullen uitzonderingen zijn maar in het algemeen ben je in de ochtend het meest productief, “Mind over matrass” wordt dit ook wel genoemd. Wanneer je dit wil maar er wel veel moeite mee hebt pak het dan met kleine stappen aan. Probeer bijvoorbeeld om de 2 dagen een kwartier eerder op te staan. Denk eens na wat je allemaal voor het ontbijt al gedaan zou willen hebben en werk hier dan aan.

wakeup-easy

 

Wat gebruik jij om je productiviteit te boosten? Heb je iets aan onze tips gehad? Laat het ons weten in een reactie hieronder of neem contact met ons op!

Originally posted 2014-10-22 15:06:46.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *