5 Tips voor gemotiveerde werknemers

Gemotiveerde-werknemers-200x158

Wanneer je graag gemotiveerde en enthousiaste werknemers in je bedrijf wil hebben zijn daar veel slimme methodes voor. In dit artikel geef ik je 5 tips voor gemotiveerde werknemers.

1. Successen delen

Successen delen houdt in dat wanneer je bedrijf een goede omzet draait of een grote klus heeft binnengehaald, je dit gezamelijk viert. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt op een team uitje gaan, samen een borrel gaan drinken, of zelfs een weekendje weg met z’n allen. Door dit te doen stimuleer je de teamspirit van je bedrijf en zal vooral het enthousiasme enorm stijgen.

2. Betrokkenheid

Wanneer je je werknemers gemotiveerd wil houden is een ander erg belangrijk onderdeel de betrokkenheid. De werknemer moet het gevoel hebben alsof hij of zij onmisbaar is in het bedrijf en vaak is dit ook zo! Geef mensen een eigen taak binnen je bedrijf en wees hier dan ook betrokken bij. Ook geef je hiermee aan dat je vertrouwen hebt in je werknemers.

3. Vrijheid

Geef je werknemer de vrijheid om zijn eigen werkgerelateerde activiteiten in te plannen. Vrijheid is één van de grootste redenen waarom mensen vaak op zichzelf beginnen. Wanneer je je werknemers dus wat meer vrijheid gunt gedurende de week en je hierin flexibel opstelt zul je zien dat dit motiverend werkt, vaak leidt dit ook nog tot hogere productiviteit.

4. Gezamenlijke doelen

Wanneer je gezamelijke doelen stelt met je werknemer geef je ze de mogelijkheid ergens naartoe te werken. Jullie hebben samen een doel vastgesteld en alle vertrouwen erin dit doel te bereiken. De werknemer zal zich verantwoordelijk gaan voelen om dit doel te bereiken en veel gemotiveerder en enthousiaster aan de slag gaan. Dit voornamelijk doordat hij of zij inbreng heeft in het eindresultaat van het doel. Je kunt je wel voorstellen waarom dit motiverender werkt dan geautomatiseerd werk waar je weinig tot geen inbreng in hebt.

5. Interesse & Begrip

Dit klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar toon interesse in je werknemers! Wat ik hiermee bedoel is dat er vaak onderschat wordt hoe belangrijk communicatie in een bedrijf is. Vraag je werknemers eens naar dingen die niet werkgerelateerd zijn. Toon interesse in bijvoorbeeld hobby’s en luister naar wat er gezegd wordt. Als de sociale band met je werknemers goed is, zal de sfeer op de werkplek ook een stuk leuker zijn. Een blije werknemer is een gemotiveerde werknemer.

Achteraf is het natuurlijk een win-win situatie, je werknemers zullen zich harder voor je inzetten en met meer plezier naar werk gaan, terwijl jij zelf ook profiteert van een betere sfeer op de werkplek en een hogere productiviteit. Door deze tips toe te passen geef je de werknemer genoeg mogelijkheid tot eigen initiatief tonen en met goeie ideeën voor je bedrijf te komen. Ben je het hiermee eens? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen, we zijn benieuwd!

succes

Originally posted 2014-09-03 10:35:21.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *