5 Webdesign trends voor 2015

De bladeren vallen van de bomen, de temperatuur daalt en over 72 dagen is het alweer kerst. Nog even dus en dan ligt 2014 alweer achter ons. Ik neem je graag mee naar de 5 webdesign trends voor 2015. Ben jij samen met je website al klaar voor 2015?

Indrukwekkende grote beelden

De standaard voor het formaat van een monitor of laptop wordt tegenwoordig steeds groter. Hoe groter het scherm, des te meer ruimte er is om indruk te maken met grote beelden. Kies bijvoorbeeld voor indrukwekkende achtergrondfoto’s, achtergrondvideo’s of dia-sliders om direct indruk te maken op je landing page.

Webdesign trends

Indrukwekkende slider van Douwe Egberts

Responsive (mobile) design

Pak een hoek beet van je internetbrowser en maak je internetbrowser groter of kleiner. Je zult zien dat een responsive website meeschaalt. Het belang van een responsive website hebben we hier uiteraard al eerder uitgelegd. Het is een trend die zich in 2013 heeft ontwikkeld en in 2014 is doorgegroeid. In 2015 moet jouw website absoluut schaalbaar zijn voor iedere smartphone, smart tv, tablet, pc of laptop.

 

Webdesign trends

Responsive design van Starbucks

 

Flat design

De tijd van schaduwen en kleurverlopen is nu echt voorbij. In 2015 zullen steeds meer websites een flat design krijgen. Een platte website opbouw zorgt voor gebruiksvriendelijkheid, overzicht en geeft tevens de mogelijkheid om met typografie en grotere beelden te spelen.

 

Webdesign trends

Flat design van Microsoft

Typografisch design

In WordPress heb je steeds meer mogelijkheden om eenvoudig met de typografie te experimenteren. Daarnaast zijn er steeds meer fonts gratis beschikbaar. Maak gebruik van de goedkope mogelijkheid om toch een grote en originele indruk achter te laten.

Webdesign trends

Opvallende keuze van typografie door Fries Museum

Single page design

Een single page design is een website die bestaat uit één pagina. Er zijn dus geen andere pagina’s. Een menu item zorgt ervoor dat je omlaag scrollt naar het juiste onderwerp. Daardoor blijf je altijd op dezelfde pagina surfen. Het voordeel hiervan is de eenvoud en overzicht voor de lezer, zelfs op een tablet of smartphone! Achter de schermen wordt jouw website gemakkelijk geïndexeerd door Google (handig voor je page rank) en is het gemakkelijk te beheren.

Webdesign trends

Single page webdesign van Spotify

Wil jij ook een website die bij de top hoort? Aarzel niet en neem gewoon vrijblijvend contact met ons op!

 

Originally posted 2014-10-14 17:45:31.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *