Autoresponders maken in Mailchimp

Wil jij autoresponders maken in Mailchimp? In deze blog ga ik uitleggen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Autoresponders zijn een goede manier om klanten op de hoogte te houden en ervoor te zorgen dat je website interessant blijft. Autoresponders zijn e-mails die je van te voren aan kunt maken. Hier kun je aantal dagen aan toevoegen. Als een bezoeker zich dan inschrijft voor je website zal hij na dit aantal dagen je bericht ontvangen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen elke week een mail naar je klant te sturen. Het aantal dagen wordt per klant afgeteld. Als klant 1 zich dus op 1 januari inschrijft en klant 2 op 1 februari zullen ze beide na 7 dagen het zelfde bericht krijgen ook al zit er een maand tussen.

Hoe maken we autoresponders?

Als u het pakket autoresponders heeft aangeschaft via de website is het aanmaken ervan niet super ingewikkeld. Door aan de linkerkant in het menu voor ‘Autoresponders’ te kiezen zul je in een lijst met al de autoresponders komen. Vervolgens kun je rechtboven kiezen voor het aanmaken van een nieuwe.

Recipients

In het eerste scherm kun je kiezen aan wie je de autoresponders wil sturen. Je kunt hier kiezen uit de lijsten die je hebt aangemaakt op je Mailchimp account. Houd er rekening mee dat als je een lijst hebt gekozen je achteraf niet meer van lijst kun wisselen.

Autoresponder

In het volgende scherm kunnen we de opties voor de autoresponder instellen. Hier kan je selecteren wat voor event er voor zorgt dat de mail verstuurd wordt, na hoeveel dagen hij verstuurd wordt, hoelaat hij verstuurd wordt en op welke dagen.

Schermafbeelding 2014-04-11 om 10.30.25

Setup

In de setup pagina vul je e-mail gegevens in zoals bijvoorbeeld de titel, van wie het komt en het mail adres. Schermafbeelding 2014-04-11 om 10.58.00

Onderaan deze pagina zijn er verder nog opties voor tracking (google analytics) en social media.

Template/Design

De volgende 2 pagina’s zijn aan elkaar gekoppeld. Eerst kun je een van de templates kiezen. Er zijn al een aantal verschillende templates ingebouwd. Ook is het mogelijk om via het menu ‘Campaigns’ op de hoofdpagina je eigen templates te maken.

Als je eenmaal een template hebt gekozen kom je bij de design pagina. Hier kun je de tekst en titel aanpassen zoals jij het wilt.

Nu kun je de autoresponder opslaan en is hij klaar om verstuurd te worden!

Wil je meer weten over hoe je marketing kunt automatiseren? In les 5 van het Winstmagneet Plan wordt uitgebreid uitgelegd hoe je dit moet doen.

Originally posted 2014-04-11 11:28:46.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *