Hoe krijg ik meer reviews / klantervaringen op mijn website?

Hoe krijg ik meer reviews / klantervaringen op mijn website? Door reviews te laten zien kan je klanten laten zien hoe de vorige klanten over het aangekochte product of je service denken. Reviews van andere klanten worden vaak serieus genomen en maken de kans veel groter dat een andere klant ook iets bij jou koopt. In deze blog ga ik je een paar tips geven over hoe jij meer reviews kunt krijgen, zodat ook jij meer verkoop krijgt.

Hoe krijg ik meer reviews?

Er zijn verschillende manieren om klanten over te halen een review voor je website te schrijven. Je kunt er eens over na denken de klanten bijvoorbeeld korting te geven nadat ze de review hebben geschreven. Hier volgen een paar goede voorbeelden:

Doorsturen

Je kunt de klant natuurlijk gewoon vragen. Een goede manier om dit te doen is een link te plaatsen op de pagina die de klant te zien krijgt nadat ze de aankoop hebben voltooid. Deze manier is niet voor elk product handig aangezien je ze vraagt de review te schrijven direct na aankoop van het product.

E-mail

Zelf maken we veel gebruik van e-mailmarketing om een klantenervaring te krijgen. Zo hebben we met een zogenaamde autoresponder ingesteld dat een nieuwe klant automatisch na 2 weken een e-mail krijgt met de vraag of diegene een klantervaring wil geven. Deze is dan gelinkt aan een pagina met een kort formulier. Het formulier komt dan in onze mailbox. In ruil hiervoor geven we een kortingcode voor korting op de volgende aankoop.

Social media

Ook kun je via social media vragen om reviews. Niet alleen om een specifiek product maar ook in het algemeen. Probeer het in dit geval wel zo makkelijk mogelijk te houden. Zorg ervoor dat ze op een link kunnen drukken en direct op de review pagina terecht komen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je klanten over te halen reviews voor je te schrijven. Zorg er in elk geval voor dat je het de klant niet te moeilijk maakt en dat het ze niet teveel tijd gaat kosten. Je wilt natuurlijk niet dat ze halverwege nog eens afhaken.

Ook is het handig om je negatieve reviews zelf goed te bestuderen. Hieruit kun je informatie halen waarmee jij uiteindelijk je service kunt verbeteren en zo dus ook de volgende reviews verbeterd.

Externe review bedrijven

Als je geen trek hebt om zelf achter je reviews aan te gaan, dan kun je dit uitbesteden aan bedrijven als Trustpilot, Feedback Company, etc. Deze bedrijven sturen een x aantal dagen na de aankoop een mail. Het nadeel hiervan is dat de reviews op een externe website geplaatst worden en niet in je eigen website.

Originally posted 2014-06-04 14:07:41.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *