Hoe schrijf ik een goede blog?

Bloggen-280x280

Blog schrijven, maar je weet niet hoe? Ik ga jullie stapsgewijs uitleg geven hoe je dit het beste kunt aanpakken. Bij ieder punt geef ik in het kort aan wat dit precies inhoudt bij het maken van een goede blog. Eerst ga ik vertellen waarom blogs?

Bij het schrijven van blog maak je jezelf beter vindbaar via Google, maar ook het verhelpen van problemen van je klanten/bezoekers. Hoe hoger je in Google komt, hoe beter!

 

Onderwerp kiezen

imagesIedere goede blog staat of valt met het onderwerp. Je stelt hiermee de door jou gekozen doelgroep vast. Je doelgroep moet zo specifiek mogelijk zijn. De bezoeker/lezer heeft hiermee een duidelijke houvast.

 

Schrijf over je eigen ervaringen

ervaring-en-kennis-300x225Bij het schrijven van een goede blog, moet je binding hebben als schrijver zijnde met het onderwerp. Wanneer je geen verstand hebt van dit onderwerp, geef je de lezer snel het gevoel alsof ze een achtergrondartikel aan het lezen zijn. Je blog moet onderscheidend zijn van de andere blogs. Als schrijver is het van belang dat je over je eigen ervaringen en ideeën schrijft.

 

Je maakt verwijzingen in je blog

VerwijzingenDe blog die schrijft kun je voorzien van externe links. Hiermee biedt je de lezer aanvullende informatie betreft het onderwerp. De lezer ervaart dit als extra relevante informatie. Doe dit niet te veel, anders kunnen zoekmachines dit zien als spam. Zorg ervoor dat je blog goed vindbaar is, dit doe je d.m.v. populaire zoekwoorden erin te verwerken.

 

Interactief

SKY20110309113738EMHoe meer lezers/bezoekers, hoe meer reacties je kunt verwachten voor je blog. Probeer zoveel mogelijk reacties te voorzien van een antwoord. Hiermee zorg je ervoor, dat de regeerder zich gewaardeerd voelt. Bij teveel reacties, reageer je op willekeurige reacties om niet te veel tijd te verliezen.

 

Promoot je blog

twitter-promootStel je volgers/vrienden op de hoogte van je blog. Verspreid je blog waar mogelijk, dit kan aan de hand van Twitter, Facebook, Instagram , Google + onder anderen. Blijf herhalen, je blog zal vast niet meteen gezien of gelezen worden. Schroom niet om eventueel vrienden en familie in te schakelen voor het verspreiden van je blog. Iedereen heeft zo zijn eigen netwerk waarin het verspreid kan worden.

 

Inspiratieloos?

Vraagteken-274x300Ben je inspiratieloos en heb je geen onderwerpen meer? Laat je niet tegenhouden  met het schrijven van een nieuwe blog. Je Blog hoeft niet altijd lang te zijn, want de volgers/lezers zullen een nieuw onderwerp alleen maar toejuichen. Je kunt een lange blog met een korte afwisselen. Blijf vooral routine matig posten, zo blijf je op de voorgrond.

 

Wat moet je vooral zien te voorkomen bij het onderhouden van een blog?

85-niet-doen* Overambitieus zijn: dagelijks schijven, gezien de moeilijkheidsgraad.

* Niet over alles willen schrijven, je bepaalt in het begin je doelgroep. Hou dit vast.

* Lange zinnen en alinea’s gebruiken, de bezoeker haakt hierdoor mogelijk af.

* Je frustraties uiten, hou het informatief en waar mogelijk is grappig.

 

Extra informatie?

Kijk dan nu op  https://www.winstmagneet.com/nl/samenwerken ! Voor meer reacties op je blog, kijk op https://www.winstmagneet.com/nl/hoe-krijg-je-meer-reacties-op-je-blog/

Originally posted 2014-12-03 13:59:09.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *