Wat marketeers kunnen leren van autodealers

2ca2729eee0be81f66a458327a0c0188Autohandelaren weten goed in te spelen op het gevoel bij de klant. Zij weten dat het moeilijk is om een grote som op te hoesten, voor een auto. Grote som ophoesten voor je auto tijdens de crisis? Dat doen we liever niet!

Om je omzet te verhogen, moet je de drempel voor de klant zo laag mogelijk maken. Je kunt er voor kiezen om er producten/diensten gratis bij weg te geven. Je kunt er voor kiezen om de klant het aankoopbedrag in termijnen te laten betalen. Dit brengt voor jou als leverancier wel enkele risico’s met zich mee!

50/50 deals voorbeeld

50_50deal_1Autohandelaren kiezen steeds vaker voor de 50/50 deals. Bij aankoop betaal je de eerste helft, en de tweede helft doe je op de vooraf besproken termijn. Volkswagen heeft bijvoorbeeld een actie gehad met de Volkswagen UP: http://www.volkswagen.nl/over-volkswagen/actueel/nieuws/2012/volkswagen-up-nu-4245-euro-betalen-de-andere-helft-over-een-jaar# .

Voor de koper natuurlijk een ideale actie, helemaal wanneer je dat volledige aankoop bedrag niet in één keer kunt ophoesten. De helft betaal je bij aankoop, en de andere helft kun je een jaar lang voor sparen. Je kunt zo allemaal verschillende betalingsmogelijkheden treffen, waar jij je als leverancier het beste bij voelt.


afterpay-bannerVoor aankopen op het internet is het vaak een gevoelskwestie. Mensen zijn huiverig om alles te bestellen op het internet. Voor webshops biedt www.afterpay.nl een ideale mogelijkheid aan, bestel je producten en betaal een maand later. Vertrouwen bij de consument neemt hierdoor toe en dit komt ten goede van je omzet.

Conclusie

Wanneer jij als leverancier meedenkt met je (potentiële) klanten en verschillende betalingsmogelijkheden aanbiedt. Zal het vertrouwen in jou als leverancier toenemen. Zo heb je verschillende betalingsmogelijkheden voor webshops, afterpay is hier één van. Afterpay houdt in dat je eerst het bestelde item in huis krijgt en een maand later pas hoeft te betalen. Hierdoor neem je de twijfels bij de klant weg. De consument krijgt het immers eerst thuis, kan er gebruik van maken en later betalen. Niet alleen het vertrouwen neemt toe, maar ook de omzet zal stijgen. De twijfelaars zou je zo over de streep kunnen trekken.

Wil jij ook in het bezit zijn van een gebruiksvriendelijke webshop, neem dan nu contact met ons op! https://www.winstmagneet.nl/nl/samenwerken.  

Originally posted 2014-12-15 11:16:56.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *