Hoe test ik mijn landingpage?

Hoe test ik mijn landingpage? In de vorige blog hebben we het gehad over het verhogen van de conversie van jouw landing pages. In deze blog ga ik je vertellen hoe jij makkelijk kunt testen welke landing page de beste resultaten oplevert.

A/B testing tool

A/B testen (split-testing) geeft de mogelijkheid om op één website verschillende landing pages te hebben. Zo kun je twee verschillende pagina’s maken waarvan 50% van de bezoekers pagina nummer 1 zal zien en de andere 50% pagina nummer 2. Zo kun je over een bepaalde periode zien welk van de 2 pagina’s het best werkt.

Na het testen van verschillende tools gaat onze voorkeur uit naar de A/B testing tool van Visual Website Optimizer.

Handleiding

Je eigen A/B test maken kan in 4 simpele stappen:

1. Code snippet

Als eerste zal je een stukje code moeten toevoegen aan je website. Als je gebruik maakt van een CMS zoals WordPress, joomla, of drupal dan zijn hier ook plug-ins

2. Maak verschillende pagina’s met de WYSIWYG Visual Editor

Visual Website Optimizer heeft een tool waarmee je simpel via een point-and-click systeem aanpassingen kan maken.. Je kunt in de tool  je bestaande pagina’s ook laden. Ook is er de mogelijk om hier je CSS en JavaScript aan te passen.

3. Doel

Kies het doel waarvan jij de conversie wilt verhogen. Zo zijn er de simpele mogelijkheden om te kiezen voor het invullen van een formulier, het afronden van een betaling of het gebruiken van een knop (bijvoorbeeld een download knop). Er zijn verder ook geavanceerde opties mogelijk.

4. Testen!

Je test is klaar om ingevoerd te worden. De resultaten waar je toegang tot krijgt zijn real-time. Je kunt gelijk zien welke pagina de hogere conversie oplevert.

A/B testing is makkelijke manier om te zien wat de klant graag wil zien, en of jij dit op een goede manier doet. A/B testing is ook mogelijk op verschillende andere pagina’s binnen je website.

Originally posted 2014-03-28 10:14:54.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *