Hoe kan ik internet marketing effectief inzetten? (2/2)

Strategische internet marketing

Internet marketing kan je op strategisch niveau inzetten op de volgende vier manieren:

  1. Marktpenetratie: Internet wordt gebruikt om meer van bestaande producten in bestaande markten te verkopen.
  2. Marktontwikkeling: Internet wordt gebruikt om verkoop te realiseren in nieuwe markten gebruik makend van de lage advertentiekosten.
  3. Productontwikkeling: Internet wordt gebruikt om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die via internet kunnen worden geleverd in de huidige markt.
  4. Diversificatie: Internet wordt gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen die in nieuwe markten kunnen worden geleverd.

Bovenstaande is niets minder dan een internet versie van ‘Ansoff’s product-marktmatrix’. Ansoff’s matrix is een populaire marketing tool onder marketeers. Net als bij offline marketing kan deze matrix gebruikt worden als hulpmiddel om de wijze van zakelijke groei te bepalen aan de hand van bestaande en/of nieuwe producten enerzijds en bestaande en/of nieuwe markten anderzijds.

Hulp, advies of tips nodig bij uw internet marketing?

Bent u een startende ondernemer en kunt u wel wat tips gebruik om direct op de goede weg gebracht te worden? Of bent u een ervaren ondernemer die zich meer wilt richten op het aanbieden van diensten of producten via het internet? Misschien heeft u al een goed lopende webshop, maar wilt u een webshop die nog meer omzet genereert?

Met veel humor, plezier en resultaat help ik bedrijven klantvriendelijk en winstgevend te worden met internet. Ik bouw websites, Magento webshops, applicaties en geef strategisch advies over online marketing, gebruiksgemak, klantverleiding, organisatie en strategie. Neem gerust via de e-mail contact met mij op via info@lives.nl of bel mij via 0515 85 63 32. Uiteraard geheel vrijblijvend!

Originally posted 2013-08-29 12:56:09.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *