Digitaal product maken en verkopen

Een digitaal product maken en verkopen kan voor veel geld zorgen. Als je een goed digitaal product kunt bedenken en hier goede reclame voor maakt kan het meer geld opleveren dan veel mensen denken. In deze blog ga ik uitleggen waarom het zo goed werkt.

Product kiezen

Er zijn verschillende soorten digitale producten die je aan kunt bieden. De beste manier is het verkopen van informatie.

Informatie

Er is natuurlijk een hoop informatie over van alles te vinden op het internet. Toch zal de keuze van een klant vaak uitgaan naar een product dat al de nodige informatie bundelt op een manier die iedereen begrijpt. Een e-book of een cursus in de vorm van videofragmenten kan snel de aandacht trekken van de klant als het goed wordt gepresenteerd.

Reclame

Als jij een goed digitaal product in elkaar hebt gezet is het natuurlijk belangrijk dat de klanten het vinden. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk reclame verspreidt over jouw product. Je kunt bijvoorbeeld een stukje schrijven op je homepage of de link naar product delen via social media. Als de klant jouw product waardeert zal het zich onderling ook snel kunnen verspreiden.

Waarom een digitaal product?

Je zult jezelf misschien afvragen waarom mensen een digitaal product verkopen in deze tijd. Als iemand het product eenmaal heeft gekocht kan hij toch onder zijn vrienden verspreiden? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt maar dit is niet altijd het geval. Natuurlijk is het mogelijk voor de klant om het product onderling te verspreiden en er is helaas weinig wat je hieraan kunt doen. Toch denken de klanten er vaak niet zo over. Als ze voor het product hebben betaald willen ze het vaak voor zichzelf houden.

Een groot voordeel van het verkopen van een digitaal product is dat de omzet oneindig kan zijn zonder dat dit fysiek meer werk zal opleveren. Als je e-book of cursus eenmaal online staat kunnen klanten dit product in de winkelmand doen, zelf afrekenen met bijv. iDEAL en zullen automatisch de download link ontvangen. Hiervoor hoef jij zelf niks meer te doen.

Affiliate product

Het is ook mogelijk je digitale product te laten verkopen door andere mensen waardoor jij nog steeds winst zal maken en de andere verkoper ook.  Als jij je product op een affiliates website zet kunnen bezoekers ervoor kiezen jouw product aan te bieden in hen eigen webshop en een gedeelte van de omzet te ontvangen. Hiermee kun je mensen bereiken die je anders niet zou bereiken.

Originally posted 2014-04-04 11:13:24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *