Presenter view gebruiken bij een webinar

Ben jij van plan webinars te geven en hier gebruik van Powerpoint/Keynote te maken? In deze blog ga ik je uitleggen hoe je dit een stuk makkelijker kunt maken door presenter view te gebruik bij een webinar.

Wat is presenter view?

Presenter view maakt het mogelijk om 2 beeldschermen tegelijk te gebruiken tijdens het geven van jouw presentatie. Presenter view is een standaard functie binnen Powerpoint en Keynote. Het is vooral erg handig tijdens een presentatie op een beamer (aangezien dit een 2e beeldscherm is) en voor het geven van een webinar (waar de kijker maar 1 beeldscherm kan zien). Zo kun jij je presentatie in fullscreen laten afspelen voor de kijkers terwijl het 2e scherm jouw handige informatie. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om notities te laten zien op het 2e scherm (die de kijker niet ziet).

Voordelen hiervan:

  • Je krijgt thumbnails te zien waar je op kunt klikken om zo bijvoorbeeld dia’s over te slaan.
  • Notities worden duidelijk weergegeven zodat je een script hebt voor je presentatie
  • Je kunt een dia tijdelijk zwart maken, zo kun je bijvoorbeeld een vragen ronde inlassen zonder dat de kijker verder afgeleid wordt door de presentatie.

Hoe gebruik ik presenter view?

Zodra je 2 beeldschermen hebt aangesloten op je computer is de kans groot dat deze standaard het beeld zal dupliceren (op beide schermen zul je dan hetzelfde zien). In Windows kunt u dit makkelijk aanpassen door rechtermuisknop op je bureaublad te doen en voor beelschermresolutie te kiezen. Hier zul je verschillende opties¬† zult zien. Kies hier bij meerdere schermen voor “uitbreiden”.

Schermafbeelding 2014-04-02 om 16.14.56

Om vervolgens presenter view te activeren kun je dit simpelweg doen door in Powerpoint naar het tabblad ‘slideshow’ te gaan in het hoofdmenu en het vinkje te plaatsen bij ‘presenter view’. Daarna start je de presentatie op de normale manier en zie je linksboven het huidige scherm, rechts daarvan de notities en daaronder de volgende dia’s.

Door het presenter view gebruiken bij een webinar zie je wat de kijkers zien, weet je wat je moet vertellen en weet je wat de volgende dia is voor een vloeiende overgang tussen de dia’s.

Originally posted 2014-04-02 15:41:29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *