Hoe krijg je meer reacties op je blog?

Weer een blog online gezet, maar blijven de reacties uit? Dit komt natuurlijk regelmatig voor. Voordat je de blog publiceert verwacht je natuurlijk veel reacties, maar valt dit in werkelijkheid vaak tegen. Hieronder geef ik een aantal tips om reacties op je blog te stimuleren.

Maak je blog zo persoonlijk mogelijk

blog

Vertel wat over je eigen ideeën en ervaringen betreft het onderwerp, wat jou ook aangaat. Dit maakt je blog persoonlijk en prettig om te lezen. Met behulp van een video waar je tekst en uitleg geeft kun je al meer kijkers/lezers krijgen. Zelf zijn we ook bezig om video’s op te nemen en uit een kleine test merken we meteen al dat bezoekers veel enthousiaster zijn.

Zet verschillende media in, Google+, Twitter, Facebook, LinkedIn etc.

Social-Media-2014

Wanneer je de blog online zet op verschillende media, heb je grote kans dat je meer lezers krijgt. Beperkt dit niet alleen tot je homepage, en schroom niet om dit op social media te plaatsen. Je eigen kennissen kring leest dit sneller, en deelt dit sneller met zijn of haar volgers/vrienden.

Vraag en antwoord webinar

webinar

Bij een vraag en antwoord webinar zorg je ervoor dat de lezer/kijker vragen kan stellen, en is de drempel om te reageren laag. Voor de kijkers een ideale mogelijkheid om vraag te krijgen op.

Praat tegen de lezer, gebruik zijn of haar taal

keep_it_simple_wallpaper_by_tomsoncze-d77oh5v

Bij eventuele reacties zo vaak mogelijk reageren in simpel taal gebruik. vermijdt vaktermen. Het moet te begrijpen zijn voor de lezers, dus leg het zo makkelijk mogelijk uit.

Maak inloggen niet verplicht

login-button

Gemakzucht bij de lezer zorgt er vaak voor dat ze reacties achterwegen laten. Wanneer je als lezer zijnde apart moet gaan aanmelden om je reactie te plaatsen, haken ze snel af. Probeer dit zo makkelijk mogelijk te maken voor de lezers. Zonder het inloggen, zou je al een reactie moeten kunnen geven.

Reageer op blog van anderen:

Comment-button-on-keyboard

Blijf als schrijver reageren op blogs van andere schrijvers. Doe dit op een correcte manier, ondanks je het bijvoorbeeld niet eens bent met de schrijver. Zo zien andere mensen je reacties ook, en kan dit in-direct lijden tot meer lezers en reacties.

Geen reacties op je blog?

actie_reactie_ronde_sticker-rb125a077d207415aa8a0b8acd3f7404f_v9wth_8byvr_512

Wees gerust! Dit betekent voor jou als schrijver van de blog niet direct dat je niet goed of leuk geschreven hebt. Het is vaak de moeite die de lezer hiervoor moet doen, wat hem of haar er van weerhoudt om een reactie te plaatsen. Probeer alleen wel te reageren op de reacties die je krijgt. Dit houd je blog interactief zodat de lezer wellicht met vragen komt.

 

 

Kom je er zelf niet uit? Wij kunnen jullie hier uiteraard bij helpen. Kijk voor meer informatie op https://www.winstmagneet.com/nl/winstmagneet-site/

Originally posted 2014-11-19 09:13:49.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *