Je eigen video maken voor je blog

Je eigen video maken voor je blog? Als jij geïnteresseerd  bent in het maken van video’s die je in je blogs kunt gebruiken ben je op het juiste adres. In deze blog ga ik je een paar handige tips geven zodat jij straks een professionele video kunt maken.

Camera

De camera is natuurlijk een belangrijk onderdeel bij het maken van video’s. Zorg ervoor dat je een camera met goede kwaliteit tot je beschikking hebt. Wazige video’s zullen vaak niet serieus genomen worden. Ook is het belangrijk dat de camera stil staat. Gebruik bijvoorbeeld een statief. Ga niet uit de hand filmen. Ga ook niet zoomen terwijl je nog aan het filmen bent, dit zorgt vaak voor wazige beelden. Probeer in dit geval 2 video’s te maken.

Geluid

Het geluid is bij veel camera’s erg gevoelig. Zorg voor een compleet stille ruimte tijdens het filmen. Slecht geluid is nog een reden voor de kijker om af te haken.

Bij sommige camera’s is het aan te raden een losse microfoon aan te schaffen. Het is de moeite waard om hier wat meer in te investeren. Heb jij problemen met je geluid probeer dan zo dicht mogelijk bij de microfoon te staan.

Achtergrond

Ook de achtergrond is erg belangrijk in een video. Je kunt bijvoorbeeld op je werktplaats filmen wat persoonlijk over kan komen. Ook kun je gebruik maken van een green screen  om zo een witte achtergrond te krijgen of zelfs een geheel zelfgemaakte achtergrond.

Probeer ook rekening te houden met het licht. Ook kan niet voldoende of zelfs teveel licht ervoor zorgen dat de beelden er niet mooi uit komen te zien.

Montage

Het is goed mogelijk om je filmpje te monteren door alleen gebruik te maken van gratis software. Zo heeft Youtube zelf bijvoorbeeld een video editor waarvan je gebruik kunt maken. De filmpjes die we zelf op dit moment monteren zijn gemaakt in Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects. Heb je ook een Mac en wil je snel aan de slag dan kun je ook gebruik maken van iMovie. Geen voorstander van Premiere Pro dan heb je voor de Mac ook Final Cut Pro.

In de komende update van het Winstmagneet Plan ga ik uitgebreid in op het ontwikkelen van een professionele video waarmee je jezelf goed kunt presenteren op het Web!

Originally posted 2014-04-28 09:00:31.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *