Meer winst maken met je webshop

Start met een goede basis

E-mailmarketing, affiliatemarketing, zoekmachine optimalisatie, social media, het zijn diverse tools om meer winst te maken website of webshop. Belangrijk om winst te maken met je webshop is echter om eerst je zaken goed voor elkaar te hebben. Je kunt wel bezoekers trekken, maar wat als je webshop er niet uit ziet?

Gebruiksgemak

Online kopen is voor veel mensen een flinke stap. Ontwikkelaars, marketeers, designers, voor hen lijkt het eenvoudig, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Zorg daarom dat de catalogus, het registratieproces en het betaalproces eenvoudig in elkaar zit. Richt het in alsof een kind van 6 er mee moet werken.

Goede domeinnaam

Webshops met een goede domein behalen meestal automatisch meer winst dan webshops die geen ‘generieke domeinnaam’ hebben. Een domein www.autokopen.nl zal daarom sneller scoren dan www.autotrack.nl. Google hecht namelijk erg veel waarde aan de domeinnaam. Je zult moeten investeren in een domeinnaam omdat de meeste al bezet zijn.

Vertrouwen

Vooral mensen die het nog een hele stap vinden om online te kopen, zijn erg gefocust op de uitstraling en het vertrouwen van een webshop. Schenk daarom veel aandacht aan het beleid (zoals verzend- en retourbeleid) en laat deze punten duidelijk zien in de webshop. Ook geeft een design waar veel aandacht aan besteed is een betere indruk en meer winst dan een ‘bij elkaar geraapt’ design. Let hierbij wel op het type product dat je verkoopt; een superglad design past namelijk minder goed bij een goedkoop product en andersom.

Cross-selling

Als je de bovenstaande punten verbeterd hebt, is het goed om eens te kijken naar de productpagina’s van je webshop. Verkoop je bijvoorbeeld iPad’s op je site dan kun je, met o.a. Magento, gerelateerde producten zoals een cover en een tas toevoegen. Bezoekers blijven hierdoor op dezelfde pagina. Hierdoor bestellen bezoekers meer gerelateerde producten en maak je dus meer omzet en winst.

Originally posted 2013-08-25 10:01:58.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *