Hoe overtuig ik bezoekers om te kopen in mijn shop?

Veel bezoekers trekken naar een website met social media, affiliate marketing e.d. is erg belangrijk, maar het meest interessante is om te weten hoe deze mensen ook daadwerkelijk overgaan tot actie. Door bijvoorbeeld een product te kopen. Kortom, hoe je zorgt voor meer conversies!

Breng de kopers naar de oppervlakte

Mensen zijn echte ‘kuddedieren’. Ze volgen graag de menigte en gaan ook sneller zitten aan een vol terras dan aan een leeg terras. Dit komt omdat we houden van gezelligheid en plezier en vooral van ‘gelijkheid’ met de mensen om ons heen.

Een ander kenmerk van mensen is dat zij snel dingen gedaan willen. Dat ze snel een oplossing willen voor hun probleem. Het liefst gisteren nog. Dit probleem hoeft geen erg probleem te zijn. Het kan ook een gebrek aan een product zijn of een gebrek aan kennis dat op dat moment nodig is. En dan gaan mensen zoeken.

Wat als jij de oplossing bent voor hun probleem?

Met name als er een probleem optreed dat relatief eenvoudig opgelost kan worden door te zoeken op internet, gaan mensen snel zoeken via zoekmachines zoals Google. Ze zoeken bijvoorbeeld naar ‘Hoe overtuig ik bezoekers om te kopen in mijn webshop?’. Laat ik daar nu net een artikel over hebben geschreven en pats; daar sta ik bij de eerste drie resultaten. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik door een oplossing/artikel te schrijven, ik de vis van de bodem van de vijver heb gevist, zonder aan de hengel te trekken. Het is een spontane actie!

Gelijk niveau met andere bezoekers

De bezoeker heeft mijn site gezien en zal ongetwijfeld klikken om te kijken of ik de juiste oplossing bied. Op dat moment zijn er allerlei bezoekers om diegene heen op de website die allemaal met hetzelfde probleem zitten. De bezoeker voelt zich ineens behoorlijk op zijn gemak, omdat hij op hetzelfde niveau zit als de rest.

Mensen waarderen hun redder in nood

Wanneer de bezoeker via Google op jou website terecht is gekomen en een oplossing vind voor zijn probleem dan gebeurd het volgende; er zal enorme waardering ontstaan voor het feit dat jij diegene uit de brand geholpen hebt. Mensen vinden het leuk op je site en zullen nu een goede reden hebben om ook daadwerkelijk op de ‘Vind ik leuk’ button te drukken. Dit zal dan ook redelijk vlot gebeuren als je autoriteit hebt opgebouwd op jou website en de mensen ook daadwerkelijk zien dat jij een pro bent op je vakgebied.  Mensen hebben nu een vast plekje om een oplossing te vinden voor bepaalde onderwerpen.

Enorme stijging verkeer en omzet via je website of webshop!

Als je een webshop hebt en bepaalde producten verkoopt dan bied je als het ware een oplossing voor iemands probleem. Verkoop je wekkers, dan help je mee om te voorkomen dat iemand zich verslaapt. Als jij veel interessante artikelen schrijft over hoe je voorkomt dat mensen zich verslapen (en ook nog goede wekkers verkoopt) dan zul je enorm veel omzet gaan maken met je webshop. Je hebt mensen overtuigt dat jij een kei bent in wekkers. En omdat jij natuurlijk ook je buurman gunt dat hij op tijd op zijn werk is, zul je hem ongetwijfeld vertellen over die leuke wekkershop!

Originally posted 2013-08-26 10:16:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *