5 tips om te groeien in 2014

2013 zit er bijna op en veel mensen hebben hun goede voornemens alweer klaar liggen. In dit artikel lees je 5 tips om te groeien in 2014.

1. Ga leuke dingen doen!

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar veel mensen doen niet wat ze leuk vinden. Je werkt nog steeds voor diezelfde baas omdat het een gewoonte is geworden en je een vast inkomen krijgt. Je bent dingen aan het doen in je bedrijf die je het liefst aan iemand anders zou willen overlaten.

Ga eens leuke dingen doen! Dit kun je doen door een papiertje te pakken en eens goed na te denken over wat je echt leuk vind. Noteer 5 steekwoorden en vind je passie.

2. Start met focus

Als je bezig bent met iets wat je leuk vind, dan is het goed om hier op te focussen. Op deze manier zal hetgeen dat je het meeste aandacht geeft ook het meeste gaan groeien. Maak ook een realistisch doel en vier een feestje als je dit doel behaald hebt.

3. Denk aan jezelf

Steeds vaker betrap ik mezelf op het feit dat ik iets voor een ander doe. Dit kost tijd, energie en soms geld terwijl ik hier vaak direct niets voor terug krijg. Natuurlijk is het goed om te geven en dit moet je ook vooral blijven doen, maar probeer wel een balans in je leven te vinden tussen geven en krijgen. Voorkom dat je teveel geeft waardoor de kwaliteit van je eigen leven achteruit gaat en je zelf te weinig middelen hebt om te groeien.

4. Los (langlopende) problemen op

Tegen het eind van het jaar kom je vaak die zaken tegen die je vooruit geschoven hebt. Omdat ze vervelend zijn, geld kosten, veel tijd in beslag nemen. Probeer deze zaken, lees problemen, op te lossen zodat je in 2014 met een frisse start kun groeien.

5. Zoek een groeicoach

Als je wilt groeien als persoon en met je bedrijf is het erg handig om iemand te hebben om mee te sparren. Zo weet je of je groeiplannen potentie hebben en realistisch zijn. Ook heb je iemand die de juiste middelen bij elkaar kan vinden om je plannen te realiseren.

Extra: Lach, heb plezier en straal!

Het leven is te kort om geen plezier te hebben. Tijd is niet maakbaar, dus haal alles er uit wat er in zit. Ga iets leuks doen met anderen, ga lekker lachen, heb plezier en straal dat je positief in het leven staat.

Extra: Meer gratis tips om te groeien

Wil jij wekelijks gratis tips krijgen om te groeien in 2014? Schrijf je in via het onderstaande inschrijfformulier! Afmelden is altijd mogelijk.

Veel succes in 2014!

Originally posted 2013-12-29 18:28:06.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *