Meer winst maken met digitale verkoop

Meer winst maken met digitale verkoop? In dit artikel lees je tips om te product te digitaliseren en meer verkoop te krijgen.

Beperkingen van veel ondernemers

De meeste ondernemers werken met een uurtarief en worden dus ook per uur betaald. Dit is een prima constructie, maar kent wel een aantal beperkingen:

 • je hebt te maken met inkoop, van mensuren, materiaal, etc.
 • je marge en winst is hierdoor lager
 • je hebt een plafond aan je capaciteit
 • je hebt een plafond aan je inkomen
 • maak je geen uren, dan verdien je ook niets

Om te zorgen dat je minder kosten hebt, meer marge, meer capaciteit en meer inkomen krijgt is het verstandig om je productaanbod te digitaliseren en online te verkopen. Om een goed digitaal productaanbod te hebben moet je met een aantal belangrijke zaken aan de slag.

Verdiep je in het probleem van je doelgroep

De basis van iedere onderneming is om je te verdiepen in het probleem van je doelgroep. Welke toegevoegde waarde heeft je product om de oplossing te zijn voor een specifiek probleem?

In mijn markt zijn er bijvoorbeeld de volgende problemen, ondernemers willen:

 • hoog in Google met hun website
 • meer resultaat uit hun website

Met mijn producten Winstmagneet Plan en Winstmagneet Website geef ik advies aan ondernemers om beter te scoren in zoekmachines en om meer resultaten te krijgen uit hun website. Dit is mijn toegevoegde waarde.

Vorm je kennis om tot een digitaal product

Iedere ondernemer beschikt over kennis om zijn product te ontwikkelen en te verkopen. Een bakker weet hoe hij brood moet maken, een salescoach weet hoe je meer kunt verdienen, een slager weet hoe je vlees moet bereiden…

Om als bakker geld te verdienen met deze kennis, werkt het erg goed om dit om te vormen tot een digitaal pakket. Bijvoorbeeld de cursus ‘Brood Bakken’ of ‘Cakejes maken’. Deze cursus kun je uitwerken met tekst en video om zo een digitaal product te krijgen.

Deze cursussen kun je aanbieden voor een prijs van bijvoorbeeld € 29,95 en kunnen mensen op je website bekijken na het betalen via iDEAL.

Nieuwe manier van ondernemen

Het grote voordeel van deze totaal nieuwe manier van ondernemen is dat je marge van dit product meer dan 90% is. Je kunt bijvoorbeeld 10 – 20% uitgeven aan Google Adwords, Facebook advertenties, etc.

Ook zit er geen limiet aan je verkoop en kun je bij wijze van het product 100 keer per dag verkopen. Zou je dit product 10 keer verkopen dan heb je al bijna € 300,- omzet per dag, bijna € 9000,- per maand!

Een derde voordeel is dat je dit inkomen genereert met relatief weinig investering in tijd, geld en energie. Aan het begin kost het veel tijd en energie om je product te ontwikkelen, maar daarna staat het en hoef je het alleen maar bij te werken en krijg je dus een passief inkomen.

Omdat je geen capaciteitproblemen kunt krijgen, kun je ook veel meer mensen in dezelfde tijd bedienen en krijg je veel minder het 1-op-1 verhaal.

Tools om te ondernemen op internet

Om je product goed te kunnen verkopen moet je website aan de volgende eisen voldoen:

 • een website met de mogelijkheid om regelmatig teksten te publiceren
 • een verkoopomgeving met betaalmethodes
 • verkooppagina’s om bezoekers te prikkelen
 • (optioneel) goede e-mailsoftware om bezoekers en klanten te behouden
 • (optioneel) koppeling met affiliates. Dit zijn promoters die jou product promoten in ruil voor vergoeding.

Hoe krijg je de tools om te ondernemen op internet?

Op internet zijn er diverse tips en tools om aan de bovenstaande eisen te voldoen. Echter heb ik gemerkt dat er totaal geen samenhang is en dat je als ondernemer zelf alles aan elkaar moet knopen (waardoor het vaak een rommeltje wordt). Het klinkt misschien wat lullig, maar veel ondernemers ‘doen maar wat’.

Dit is de reden waarom ik klanten mijn Winstmagneet Website aanbiedt. Het website pakket bevat alle nodige eisen om goed te kunnen ondernemen op internet. Belangrijker nog is dat er samenhang in zit en dat het compleet is. Zonder technische kennis is het mogelijk om je website zo in te richten dat deze echt geld oplevert.

Heb jij ook zin om echt te groeien met internet? Dan raad ik je aan om eens kennis te maken met de Winstmagneet Website via de onderstaande knop.

Lees alles over de Winstmagneet Website

Originally posted 2013-12-22 15:54:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *